Известие

Collapse
No announcement yet.

За Алфите и хората

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от skino
    Като начало разгледай другите теми по този въпрос, ако не си го направил.
    Имай в предвид, че хората тук са доста пристрастни към тази марка.
    И също имай в предвид, че повечето от тях няма да сменят марката и винаги ще карат алфа.
    Иначе, Да чупи се колата. Повече от други коли, Зависи, от шофера, майстора, и частите който купуваш за нея.
    Доста зависи от късмета при покупката на колата, което важи и при другите марки де.
    Но повечето майстори с които съм говорил (и не карат алфа), са ми казвали, че е хубава кола но не е за нашите пътища, което можеби е много вярно, но коя кола е за тези пътища?
    Ниска и твърдо вози, което си е предимство при по-екстремно каране.
    Та, и да има грам истина в хорските прикаски, че колата се чупи, ако ти харесва и ти доставя удоволствие, какво то ти казват хората няма никакво значение.
    А за разните майстори, Повечето не разбират от алфи и това май е факт. И има една истина за алфите, има разни немски ел. части в тях, които се чупят, и за смяната на някой от тях ти трябва гинеколок да бръкне, иначе нямат стигане , но пък има един майстор(че не му знам името), с тънки пръсчета, и обича да се завира по разни дупки , така че..... и това се решава.
    Частите не са скъпи за нея и се подържа лесно стига да искаш.
    Ако стигането от точка А до точка Б за теб трябва да е и удоволствие, и ти е харесала колата, може би това е марката.
    И взимай смело, никога не можеш да знаеш в какво се забъркваш

Тва е цялата истина,от край до край
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

И на мен разпряавяха същите глупости, разни разбирачи...........но от 6 месеца карам Алфа и съм влюбен в нея, удоволствие е да се шофира, а и не се е чупили нищо по нея, страшно съм доволен.
      Alfa Romeo 146, boxer

Comment

здр

КОЛЕГА(наричам те колега защото мисля ,че след толкова писане и четене си обеден ,че автомобила е един А.R.-и всички останали)
        моето творение го имам от 1997год и не смятам да му изневерявам, дори смятам да си копувам друга A.R. УСПЕХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

не знам при вас как е но аз като вляза в една автокъща и какво гледам ГОЛФ 4 10 000 лв. 1,4 99година примерно с дръжки за стъклата през три коли гледаш алфа 156 2-ка всички екстри джанти ............................ е добре де аз да не съм малоумен да си купя голф без нищо и да се обърна и да кажа алфа е боклук не знам не мога да ги разбера хората явно в мене е грешката .... като купувах последната 145ца за същата година гледах Поло дизел 1,9сди 60коня идва младежа от автокъщата и го питам братле това нещо 140 дига ли и тои ми отговаря ми не съм го карал ама ако има повече път и 160можело да вдигне какви екстри има амииииииииии сички и те са ами има климатик тъи ли влизам аз вътре таблото няма да коментираве на кво прилича комоли за спортните супер невероятни и добре изглеждащи седалки и като видях и волана с 3 пръчки и посредата кръгче за клаксона дори аирбеци нямаше бреее викам си тая колица за 2000бона ше я зема уви 7200 ми обявиха и направо ...... си купих 145 с всички екстри без кожа за 4000 и си тръгнах .... пък нека да ми се смеят и да ми разправат че съм луд луд ама поне не ме е гнус като си погледна колата камо ли докато я карам
          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
          Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
          Alfa Romeo 145 1.4 16v
          BMW 520i E39

Comment

Първоначално публикувано от ALFA155Ts
            не знам при вас как е но аз като вляза в една автокъща и какво гледам ГОЛФ 4 10 000 лв. 1,4 99година примерно с дръжки за стъклата през три коли гледаш алфа 156 2-ка всички екстри джанти ............................ е добре де аз да не съм малоумен да си купя голф без нищо и да се обърна и да кажа алфа е боклук не знам не мога да ги разбера хората явно в мене е грешката .... като купувах последната 145ца за същата година гледах Поло дизел 1,9сди 60коня идва младежа от автокъщата и го питам братле това нещо 140 дига ли и тои ми отговаря ми не съм го карал ама ако има повече път и 160можело да вдигне какви екстри има амииииииииии сички и те са ами има климатик тъи ли влизам аз вътре таблото няма да коментираве на кво прилича комоли за спортните супер невероятни и добре изглеждащи седалки и като видях и волана с 3 пръчки и посредата кръгче за клаксона дори аирбеци нямаше бреее викам си тая колица за 2000бона ше я зема уви 7200 ми обявиха и направо ...... си купих 145 с всички екстри без кожа за 4000 и си тръгнах .... пък нека да ми се смеят и да ми разправат че съм луд луд ама поне не ме е гнус като си погледна колата камо ли докато я карам

Ето това ми хареса и е живата истина! Ама Ние в БГ си караме още по инерция и слуховете че немските Автомобили биле здрави.! та аз да няма да ходя на война и да ме стрелят с ракети !
            Трябват ми още малко кинти и се мятам и аз на Алфичка.

Comment

Какво означава да бъдеш различен ?
              Дали това не е част от характера или е нещо по висше За нас българите се знае 4е сме силни като индивидуалности, но само това ли е ? Хората навсякъде по света приемат за даденост това, че един човек е по различен от другите, и го приемат за нормално. Конкретно за случая :
              Цитат: За тези хора, които разбират и познават историята на ''Алфа Ромео '' и техните автомобили и традициите на фирмата, пренасяна от състезание на състезание, в гражданските версии , проучване, печелене и загуби, дори понякога копиране на най-добрите идеи на другите. Алфата , която караме, не е само парче метал с номера и колела. Това е част от страхотна традиция, която пробужда моменти на върховна бързина и вълнение , на победи и загуби и понякога размисли и противоречия. Хората, които искат да знаят всичко за техните любими марки автомобили , се наричат автомобилни ''ЕНТУСИАСТИ'', или както аз ги наричам ''АЛФИСТИ'', термин роден от природата на моята обзетост и привързаност към марката ''АЛФА РОМЕО''
              И дали това е начинът ДА БЪДЕШ РАЗЛИЧЕН !!
              Да бъдеш различен от всичко семпло и обикновено около нас !
              Ето това е , което те интересува !
              -Аз си мисля нещо, мисля си .
              -А защо ?? Не мисли просто се наслаждавай !!!
              Alfa Romeo-eдинственият начин да бъдеш различен !!!

Comment

не мога да не взема отношение по темата, и аз съм се сблъсквал с много хора които хокат Алфите без дори да са се качвали на такъв автомобил. Та въпроса ми е как може някой да си позволява да оплюва кола която не познават??? И сякаш че другите автомобили нищо не им се ремонтира, само алфите били кенефи. Ше ме извинявате ама на такива вчерашни разбирачи мога да им кажа само да го ....................

VIVA ALFA ROMEO )))))))))))))))))))))))))
                Alfa Romeo 146 1.6i boxer 103hp,

Fiat Coupe 1.8 16v 131hp
                i dvete begachki

Comment

Само така приказват че алфите не били коли боклуци бла бла ама като паркирам пред офиса сутрин със 17ките на ксенон и въздишат е това е другия момент ......... които не го разбирам а пък като съм без колата боклук не било кола неу знам кво си не разбирам сигурно съм тъп или нещо не РАЗБИРАМ Може би пък цигънчиту като не мои да стигне гроздето казва че е киселу ама и този момент отпада защото алфите не са скъпи коли .....................
                  Alfa Romeo 145 1.4 16v
                  BMW 520i E39

Comment

от вчера и аз вече притежавам една Алфичка и от първото каране останах много доволен, дано да ме радва дълго занапред и ще се разбере дали приказките на хората са просто празни бръщолевения
                    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer, 1996г

Comment

Покараи я известно време да свикнеш малко да я караш..... и след това намери някои твои приятел с опел ауди или голф или форд и го помоли просто да направиш едно кръгче еи така просто поискаи и направи без да му казваш защо и сам наум си направи изводите ..................... как си дигаш крака от коляното за да пуснеш съединителя как педала има ход 20санта без да се случва нищо като го натиснеш до долу как за да вземеш завои 90градусов трябва волана да направи 3 оборота .......... и си се качи в твоита и просто ще останеш учеден как ги карат тия немските ........
                      Alfa Romeo 145 1.4 16v
                      BMW 520i E39

Comment

Честито със здраве да си я караш и само да те радва.
                        Alfa Romeo 145 1.6i 16v TS 120hp '00

Comment

Първоначално публикувано от ALFA155Ts
                          Покараи я известно време да свикнеш малко да я караш..... и след това намери някои твои приятел с опел ауди или голф или форд и го помоли просто да направиш едно кръгче еи така просто поискаи и направи без да му казваш защо и сам наум си направи изводите ..................... как си дигаш крака от коляното за да пуснеш съединителя как педала има ход 20санта без да се случва нищо като го натиснеш до долу как за да вземеш завои 90градусов трябва волана да направи 3 оборота .......... и си се качи в твоита и просто ще останеш учеден как ги карат тия немските ........
                          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Re: За Алфите и хората

Първоначално публикувано от Mopreme
                            Незнам дали е имало такава тема, но чудя се защо според вас много хора са настроени негативно към Алфа Ромео. В момента съм в етап на избиране на кола и съм се спрял на Алфа 146, но всеки който чуе какво съм си харесал веднага почва да плюе че били буклук, немскитев коли били най-здрави. Следващият момент има доста хора които карат Алфи и не се оплакват. Другото че не искам Голф и да съм като още 50% Та безпочвени ли са приказките на хората срещу Алфите или има и грам истина. Питам защото наистина мисля да си купувам такава кола и да знам в какво се забърквам
                            Еми аз да ти кажа що не си караш колело баце поне евтини части и да ти се спука гума за гърба ще имаш друга харчи малко ... идялно ...
                            Кво ги слушаш кво говорят всички голфаджиииииииииии ?
                            Ми то хубаво немска ама и тя се разваля що не си купят нова кола като неискат да им се разваля ? то всяка кола на годинки си има косури ? Това са хора който си правят вятър на устата щото съм им свършили семките !!!! Просто Алфата е кола като всички други самоче с много повече + пред един голф или едно БМВ ( дизайн , екстри и прочие ... ) не ги слуша всичко е въпрос на вкус !
                            аз продавам една алфа 146 , искам просто по нов модел алфа !
                            Ако искап пиши лс да ти пратя снимки и да ти кажа подробности !!
                            Alfa 146 1.4 boxer !

Comment

Re: За Алфите и хората

Първоначално публикувано от Mitko
                              Първоначално публикувано от Mopreme
                              Незнам дали е имало такава тема, но чудя се защо според вас много хора са настроени негативно към Алфа Ромео. В момента съм в етап на избиране на кола и съм се спрял на Алфа 146, но всеки който чуе какво съм си харесал веднага почва да плюе че били буклук, немскитев коли били най-здрави. Следващият момент има доста хора които карат Алфи и не се оплакват. Другото че не искам Голф и да съм като още 50% Та безпочвени ли са приказките на хората срещу Алфите или има и грам истина. Питам защото наистина мисля да си купувам такава кола и да знам в какво се забърквам
                              Еми аз да ти кажа що не си караш колело баце поне евтини части и да ти се спука гума за гърба ще имаш друга харчи малко ... идялно ...
                              Кво ги слушаш кво говорят всички голфаджиииииииииии ?
                              Ми то хубаво немска ама и тя се разваля що не си купят нова кола като неискат да им се разваля ? то всяка кола на годинки си има косури ? Това са хора който си правят вятър на устата щото съм им свършили семките !!!! Просто Алфата е кола като всички други самоче с много повече + пред един голф или едно БМВ ( дизайн , екстри и прочие ... ) не ги слуша всичко е въпрос на вкус !
                              аз продавам една алфа 146 , искам просто по нов модел алфа !
                              Ако искап пиши лс да ти пратя снимки и да ти кажа подробности !!
                              аз вече си купих Алфа, и съм много доволен
                              Alfa Romeo 146 1.6 Boxer, 1996г

Comment

....

Съобщение от DSU | блокирай!
                                Заглавие: ...
                                --------------------------------------------------------------------------------

Карам Opel на 20 години и не го заменям дори за 2 годишна италианска кола!!!

тва в vbox ми го написа тоя .........
                                Alfa Romeo 146 1.8 16v '98 144 hP , Audi a6 2.5tdi 180 ks 4x4

Comment

Working...
                                X